Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελοχωρίου

Οι δράσεις μας, το έργο μας!

Την τετραετία που πέρασε η Δημοτική αρχή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των Δημοτικών μας Διαμερισμάτων.
Στους τομείς του Περιβάλλοντος, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, των έργων ακόμα και της κοινωνικής δράσης προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα σας παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει η χώρα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για ένα να είστε σίγουροι. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη!

Μετά από πολλούς αγώνες και συνεχείς παρουσίες και παρεμβάσεις στην Νομαρχία, την Περιφέρεια και τα αρμόδια Υπουργεία καταφέραμε και μόλις πριν από λίγες ημέρες εξασφαλίσαμε μετά από συνεχείς πιέσεις (Υπουργείο Περιβάλλοντος, ΕΥΔΑΠ, Περιφέρεια Στερεάς) την χρηματοδότηση για το έργο σύνδεσης του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου με καθαρό νερό από το διυλιστήριο της ΔΕΥΑΘ, το οποίο κατασκευάσαμε εμείς, είναι πρότυπο και στο μέλλον θα αποτελέσει υπόδειγμα για παρόμοια έργα σε πολλούς Δήμους στο μέλλον. Μάλιστα για την επίτευξη του στόχου, πριν από λίγους μήνες, προκαλέσαμε σύσκεψη στην ΔΕΥΑΘ με την συμμετοχή της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, στελεχών του Υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ.
Παρεμβάσεις σε ότι αφορά την βελτίωση των δικτύων ύδρευσης έγιναν και στο Δ.Δ Αμπελοχωρίου.
(εδώ φωτο διυλιστήριο)


ΧΥΤΑ
Σήμερα ο ΧΥΤΑ της περιοχής μας λειτουργεί πλήρως συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Και όχι μόνο λειτουργεί πλήρως. Από έκθεση που συνέταξε το σώμα των Εξουσιοδοτημένων Συμβούλων Ποιοτικού Ελέγχου των δημοσίων έργων ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής των απορριμμάτων μας είναι ίσως ο ΜΟΝΟΣ πανελλαδικά, που εντάχθηκε στην κατηγορία Α’, της πλήρους δηλαδή και απολύτως αποδεκτής κατασκευής του έργου.
Μάλιστα λόγω της τεχνογνωσίας, της πλήρους οργάνωσης και των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η ΔΕΠΟΔΑΘ, το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων έχει εγκαταστήσει την έδρα του στη Θήβα.
Ανάλογες του κύρους και της αξιοπιστίας της ΔΕΠΟΔΑΘ είναι και οι υπηρεσίες που προσέφερε στους υπόλοιπους 10 Δήμους, μέλη της, αλλά και στα Δημοτικά μας Διαμερίσματα.
Με πιο συχνά δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και με την τοποθέτηση νέων πράσινων, μεταλλικών και μπλε κάδων προκειμένου να είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση σας.
Για τους λόγους αυτούς δεν προμηθευτήκαμε μόνο μεγάλο αριθμό κάδων αλλά και νέα οχήματα (απορριμματοφόρα, πρέσες κτλ)

ΝΕΟΙ ΚΑΔΟΙ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ! ΦΕΡΑΜΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

Η τεχνολογία προχωράει με απίστευτούς ρυθμούς και ο Δήμος Θηβαίων δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός.
Κατασκευάσαμε και λειτουργούμε την Διαδικτυακή Πύλη του Δήμου http://www.thiva.gr/ . Η ιστοσελίδα δεν δίνει μόνο την δυνατότητα να πληροφορείστε για τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Υπηρεσίες, αλλά και να εξυπηρετείστε ηλεκτρονικά για διάφορα έγγραφα σας, χωρίς καμία ταλαιπωρία. Για τον ίδιο σκοπό θα λειτουργήσει σε λίγο διάστημα και η Φωνητική Πύλη Εξυπηρέτησης του κοινού.
Επιπλέον κατασκευάσαμε δυο ακόμη ιστοσελίδες. Μια για τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό και μια για την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση όπου αναρτήσαμε ΝΕΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ προκειμένου να έχετε άμεση και σφαιρική ενημέρωση.
Επιχειρήσαμε νε φέρουμε “πιο κοντά“ τα Δημοτικά Διαμερίσματα με τη Θήβα.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Εκμεταλλευθήκαμε το πρόγραμμα «Συν-Κοινωνία» και σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ Θήβας πραγματοποιήσαμε δρομολόγια ΔΩΡΕΑΝ μεταφοράς των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων από και προς τη Θήβα (πρωί-βράδυ), με χρήματα του Δήμου.

Τέλος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, διαθέσαμε στα Κοινοτικά καταστήματα έναν Δημοτικό Υπάλληλο.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΟΔΟΠΟΪΙΑ
Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά έχει να κάνει με την κακή κατάσταση των δρόμων. Προχωρήσαμε το πρόγραμμα Οδοποιίας με διανοίξεις, συντηρήσεις, κατασκευές νέων πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε και στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΪΙΑ προκειμένου να διευκολύνουμε και τους αγρότες μας. Επιπλέον ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό για τον καθορισμό των χρήσεων γης. Ένα απαραίτητο εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΕΡΓΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ

ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ
Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας
Ασφαλτοστρώσεις διαφόρων οδών εντός του χωριού
Κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων
Συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας Δ.Δ Αμπελοχωρίου
Εργασίες επισκευής τέως Δημοτικού Σχολείου Αμπελοχωρίου

ΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ
 Βελτίωση αγροτικής οδοποϊας Αμπελοχωρίου
 Ανάπλαση οικισμού Αμπελοχωρίου
 Ασφαλτοστρώσεις οδών Αμπελοχωρίου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κρίσιμο ζήτημα για την Δημοτική Αρχή αποτέλεσε η δημιουργία αθλητικών υποδομών στον καποδιστριακό Δήμο.
Ήδη είναι έτοιμο και έχει παραδοθεί το γήπεδο του Υπάτου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου στο Αμπελοχώρι. Πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο με χορτοτάπητα, νέα αποδυτήρια, περιφράξεις, φωτισμό και ότι είναι απαραίτητο για την άθληση των παιδιών μας και των ομάδων μας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των «Πινδαρείων» του Πνευματικού Κέντρου διοργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Επίσης για όλα τα παιδιά του Δήμου μας διοργανώσαμε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις όπως:
 Πρωτάθλημα μπάσκετ 3 με 3
 Ποδηλατικός γύρος Θήβας
 Πρόγραμμα Κολύμβησης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοντά στον συνάνθρωπο, δίπλα τις ευπαθείς ομάδες!

Πολλές είναι οι δράσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής και στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Στηρίξαμε έμπρακτα τα Άτομα με Αναπηρία, με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την ενίσχυση τους ενώ παραχωρήσαμε δημοτική έκταση στο Τάχι προκειμένου να ανεγερθεί το Κέντρο Διημέρευσης.
Μείωση των Δημοτικών Τελών
Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας τα κοινωνικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας αποφάσισε:
Την μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη των άπορων, πολύτεκνων, τρίτεκνων, ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων.
Δεν επιβάλλαμε αυξήσεις στα Δημοτικά Τέλη και φόρους σε όλη την διάρκεια της θητείας μας.
Επιπλέον θέλοντας να ενισχύσουμε τους αγρότες μας και να μην επιβαρύνουμε το πενιχρό εισόδημα τους, όχι μόνο ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΑΜΕ νέες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΑΜΕ κατά 80% τα τέλη για τις αγροτικές αποθήκες και δραστηριότητες.

Σημαντικότατη είναι και η μέριμνα μας για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.
Υλοποιήσαμε κατασκηνωτικά προγράμματα, προγράμματα λουτροθεραπείας αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρέχει βοήθεια στους ηλικιωμένους.
Το ΚΑΠΗ του Δήμου μας ανέλαβε την πρωτοβουλία ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού προκειμένου να κατατεθούν προσφορές πολιτών για την υλοποίηση του προγράμματος «Γραμμή Ζωής» σε μοναχικά άτομα.
Διοργανώσαμε επίσης εκδρομές σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και στο εξωτερικό (Ισπανία, Ιταλία, Αύστρια, Γερμανία κτλ) ενώ έγιναν και πολλές εκδηλώσεις και χοροεσπερίδες για την ψυχαγωγία τους.
Επιπλέον, σε συνεργασία με το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήσαμε εξετάσεις μαστογραφίας, οστεοπόρωσης, καρκίνου του εντέρου, και τεστ ΠΑΠ σε συνεργασία με τον σύλλογο Γυναικών Θήβας.

Συνδημότισσες, Συνδημότες,
Αποδείξαμε έμπρακτα ότι μπορούμε και να σχεδιάσουμε, και να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε.
Σίγουρα δεν λύσαμε και δεν θα μπορούσαμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα.
Αποδείξαμε όμως ότι έχουμε την τόλμη να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε λύσεις.
Η νέα μεγάλη πρόκληση του Καλλικράτη απαιτεί τόλμη, έμπνευση, αποφασιστικότητα και ανθρώπους που αγαπούν και γνωρίζουν την Αυτοδιοίκηση και τον τόπο τους.
Μαζί πετύχαμε πολλά!
Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε ακόμη περισσότερα!

Νίκος Σβίγγος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων