Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τιμητικές διακρίσεις

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Στο κατάμεστο απο κόσμο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας, ο Δήμαρχος Θηβαίων βράβευσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για το συγγραφικό του έργο και τη γενικότερη προσφορά του στην Ορθοδοξία και τον ελληνικό πολιτισμό.
Η τιμητική βράβευση του Προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του δίτομου βιβλίου του πρώην Υφυπουργού Γ. Κατσιμπάρδη όπου το παρουσίασαν οι κ.κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Προκόπης Παυλόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Γεωργουσόπουλος, κριτικός Θεάτρου, λέκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας, Μαρία Γιανακάκη, ζωγράφος, Νίκος Σβίγγος, δήμαρχος της Θήβας.

Βραβεύουμε τους μαθητές μας!

Ο Δήμος Θηβαίων και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας τίμησαν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Θήβας.
Η βράβευση έγινε, παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, με αφορμή την θεατρική παράσταση "Ο Ασωπός" που έδωσαν τα παιδά με απόλυτη επιτυχία στην Βοιωτία αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος βράβευσε μαζί με τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο παππούδες και γιαγιάδες που γεννήθηκαν πριν το 1922 στη Μικρά Ασία, και κατοικούν στον Προσφυγικό Συνοικισμό.
Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Θηβαίων βράβευσε συμπολίτες μας που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς αλλά και για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.
Στην φωτογραφία, βράβευση του κ. Νίκου Πάλλιου σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας.

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Καθ' όλη την διάρκεια της θητείας μας, ιδιαίτερη βαρύτητα δώσαμε σε αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να απολαύσουμε την διεξαγωγή πλήθους αγώνων δίνοντας το ερέθισμα στους νέους μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Και σε αυτόν τον τομέα δεν ξεχάσαμε να τιμήσουμε όσους "επιμένουν" να διατηρούν υγιή τον αθλητισμό.
Στον τομέα του Πολιτισμού, την τετραετία που μας πέρασε, ο Δήμος Θηβαίων και το Πνευματικό Κέντρο πραγματοποίησαν υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις που έδωσαν ζωντάνια στον Δήμο μας.

Βράβευση αθλητή στον "Δρόμο του Επαμεινώνα"
Βράβευση της ποδοσφαιρικής ομάδας "Δάσκαλοι Τρικάλων"

Τιμητική βράβευση του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου
και του  τραγουδιστή Μ. Μητσιά

Βραβεύσαμε τον άνθρωπο που κέρδισε την ζωή,
τον δημοσιογράφο-στιχουργό Κώστα Βλουτή 
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΜΑΣ

Με δύο ειδικές εκδηλώσεις η Δημοτική Αρχή και η πόλη της Θήβας τίμησαν την μνήμη του Δημάρχου και Ιατρού Άγγελου Αγγελίδη καθώς και του Δήμαρχου Αλέξανδρου Κοφίνη
Στο μέσον περίπου της θητείας μας τελέσαμε με μια λιτή εκδήλωση τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
Ο Άγγελος Αγγελίδης διετέλεσε δήμαρχος της Θήβας για δύο μεγάλες περιόδους από το 1951 έως το 1958 και επανεκλέχθηκε κατά το διάστημα 1958 έως και το 1964 δηλαδή για περισσότερα από 15 χρόνια.

Η προτομή του αείμνηστου Δημάρχου Άγγελου Αγγελίδη
Επίσης, τιμώντας την μνήμη του Δημάρχου Αλέκου Κοφίνη μετονομάσαμε την κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου σε αίθουσα "Αλέκος Κοφίνης".
Στην λιτή εκδήλωση παρευρέθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου του Νομού και πλήθος πολιτών που θέλησε να αποδώσει φόρο τιμής στον αείμνηστο Δήμαρχο.

Ο αείμνηστος Δήμαρχος
Αλέκος Κοφίνης

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Τον Νοέμβριο του 2009 ο Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος και η Επιτροπή των Ολυμπίων διοργάνωσαν στο Ζάππειο Μέγαρο συνέδριο με θέμα «Η Ελλάδα και η Ομογένεια την εποχή Α’ και Β’ Ολυμπίων 1859-1870» και «Έκθεση τεκμηρίων για τα Ολύμπια».
Τα Ολύμπια είχαν αναλάβει μια Ιστορική πρωτοβουλία: Ήθελαν να αναβιώσουν τους αθλητικούς αγώνες των Αρχαίων Ελλήνων και να καλλιεργήσουν την ευγενή άμιλλα.
Η πρωτοβουλία αυτή ήταν ο προάγγελος της τέλεσης των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και η καθιέρωση τους Παγκοσμίως.
Στην πρωτοβουλία αυτή είχαν πάρει μέρος τότε πολλές πόλεις ανάμεσα του και η Θήβα.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τίμησαν τις συμμετέχουσες πόλεις και την Θήβα.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια όπου παρευρέθηκε και εκπροσώπησε την πόλη μας, εκ μέρους του κ. Δημάρχου Νίκου Σβίγγου, ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βενιζέλος.