Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τα μεγάλα έργα! Επενδύουμε στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας!

Α. ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σήμερα, ο ΧΥΤΑ της περιοχής μας λειτουργεί πλήρως, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Και όχι μόνο λειτουργεί πλήρως. Από έκθεση που συνέταξε το σώμα των ΕΣΠΕΛ, των Εξουσιοδοτημένων Συμβούλων Ποιοτικού Ελέγχου των δημοσίων έργων, ο ΧΥΤΑ της Θήβας είναι ίσως ο ΜΟΝΟΣ πανελλαδικά, που εντάχθηκε στην Κατηγορία Α’, της πλήρους δηλαδή και απολύτως αποδεκτής κατασκευής του έργου.

Επιπλέον, λόγω της τεχνογνωσίας, της πλήρους οργάνωσης, της αποτελεσματικής παρέμβασης, και των πρωτοβουλιών που έλαβε και λαμβάνει η ΔΕΠΟΔΑΘ, το Πανελλήνιο Συντονιστικό Οργανο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων έχει εγκαταστήσει την έδρα του στη Θήβα. Με άλλα λόγια, ΟΛΕΣ οι δράσεις, ΟΛΕΣ οι προτάσεις, ΟΛΕΣ οι παρεμβάσεις που αφορούν τη λειτουργία ΟΛΩΝ των ΦοΔιΣΑ και των ΧΥΤΑ της χώρας, ξεκινούν από τη Θήβα. Είμαστε ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ στον τομέα αυτό.  Αλλοι επέλεξαν να συνθηματολογήσουν πάνω στα προβλήματα που παρουσιάζει το περιβάλλον. Εμείς επιλέξαμε την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
  • Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, επιλέχθηκε ο ΧΥΤΑ Θήβας ως επισκέψιμος από την αρμόδια Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή το έργο εξελισσόταν ταχύτατα και άρτια.
Επίσκεψη της Κοινοτικής Επιτρόπου Danuta Hubner στον ΧΥΤΑ

Β. ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΔΕΥΑΘ
Καθαρό νερό για όλους!  Έργο ζωής για τους συμπολίτες μας...

Το διυλιστήριο της Θήβας αποτελεί έργο πνοής. Είναι πρότυπο, και θα αποτελέσει υπόδειγμα για παρόμοια έργα σε πολλούς Δήμους στο μέλλον. Το πρόβλημα της ύδρευσης της Θήβας λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οριστικά και αμετάκλητα, ακριβώς επειδή η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε το πρόβλημα σφαιρικά, νηφάλια και αποτελεσματικά.

Με την ίδια αποτελεσματικότητα, βρίσκεται στο δρόμο της επίλυσής του, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΚΑ, το έργο της ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ και των διαμερισμάτων Ελεώνα και Νεοχωρακίου


Το διυλιστήριο που λειτουργεί πλήρως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2009 και παρέχει καθαρό πόσιμο νερό στην πόλη της Θήβας.

Τα εγκαίνια απο τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ Ιερώνυμο
Νίκος Σβίγγος, Δήμαρχος Θηβαίων: «Άξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών υλοποιήσαμε αυτό το έργο και παρέχουμε νερό από τον Μόρνο σε ικανοποιητικές ποσότητες με την δυνατότητα παροχής νερού και στα Δημοτικά μας διαμερίσματα.
Θεωρώ λοιπόν σήμερα ότι τον στόχο αυτόν τον πετύχαμε, αφετέρου με την πράξη μας αυτή απαλλάσσουμε τους πολίτες από το νερό με τους όποιους ρύπους».




Απο την τελετή των εγκαινίων του Διυλιστηρίου

Με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Μητροπολίτη κ.κ. Γεώργιο

Γ. ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Κρίσιμο ζήτημα για τη δημοτική αρχή, όπως διακηρύξαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, αποτελεί η δημιουργία αθλητικών υποδομών στον Καποδιστριακό Δήμο.
Ηδη είναι έτοιμα τα γήπεδα στον Ελεώνα, στο Νεοχωράκι, στο Μουρίκι και το Υπατο, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο γήπεδο του Αμπελοχωρίου.
Ο Δήμος Θηβαίων έχει έτοιμα τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές διεξαγωγής επίσημων αγώνων.
Επίσης κατασκευάστηκαν μικρότεροι αθλητικοί χώροι μπάσκετ, ποδοσφαίρου 5Χ5 κλπ.

Ανακατασκευή γηπέδου Μουρικίου

Ανακατασκευή γηπέδου Ελεώνα
Γήπεδο μπάσκετ στον Ελεώνα
Γήπεδο 5 επί 5 στο Κοντίτο (οδός Αυλίδος)
Ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ "Ερρίκος Ανδρέας Χατζόπουλος"
Νέο παρκέ και βάψιμο χώρων (εσωτερικά και εξωτερικά)
Ανακατασκευή γηπέδου στο Αμπελοχώρι (Το έργο ξεκίνησε)
Ανακατασκευή γηπέδου στο Νεοχωράκι
Ανακατασκευή γηπέδου στο Ύπατο

Το νέο γήπεδο Υπάτου
Παρεμβάσεις στο γήπεδο μπάσκετ στον Άγιο Νικόλαο

Το θέατρο αρχαίου τύπου και ο Δημοτικός ξενώνας
Έργο της περιόδου 1990-1994 

Δ. ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΩΜΕΝΩΝ

Μέσα στα μεγάλα έργα εντάσσεται και η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Με γοργούς ρυθμούς προχωρήσαμε στην ανακατασκευή των παλαιών αποθηκών στον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο πλαίσιο του έργου "Βελτίωση κτιρίων για τη στέγαση κοινωνικών Υπηρεσιών" και στο μέτρο 3.6 "Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αστικής ανάπτυξης σε τοπικές ζώνες μικρής κλίμακας" του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2000-2006.
Στο ανακαινισμένο και σύγχρονο πλέον κτιριακό συγκρότημα θα φιλοξενηθούν κοινωνικές υπηρεσίες για την φροντίδα και την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων μας.
Το έργο που είναι ήδη έτοιμο χρηματοδοτήθηκε κατά 80% απο το ΕΤΠΑ της Ε.Ε και 20%απο Εθνικούς Πόρους καθώς και απο πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Το κτίριο στον Σιδηροδρομικό Σταθμό έτοιμο για χρήση