Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Έργα οδοποϊίας, για άνετη και ασφαλή μετακίνηση - Καθημερινότητα του Πολίτη

1. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ένα απο τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι καθημερινά έχει να κάνει με την κακή κατάσταση των δρόμων.
Ο Δήμος μας προχώρησε το πρόγραμμα οδοποϊίας με διανοίξεις, συντήρηση και κατασκευή νέων πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις κλπ. σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου.
Ιδιαίτερη προσοχή δώσαμε και δίνουμε στην αποκατάσταση των φθορών στα πεοζοδρόμια για να είναι άνετη και ασφαλής η κίνηση των πεζών.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί και έχουν δοθεί ξανά στην κυκλοφορία οι εξής οδοί:
Στην οδό Ποτνίων – Σεφέρη :
2) Στην οδό Αυλίδος (Από παλαιό Δημ. Σχολείο μέχρι κόμβο Κοντίτο)
3) Tελευταία οδός Δυτικά στο Τάχι κάθετη στην Αθανασίου Διάκου:
2) Στην οδό Παλαμά (από Ποτνίων μέχρι γήπεδο μπάσκετ):
Σε εξέλιξη βρίσκονται ή το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν εργασίες στις εξής οδούς:
3) Οδός  Σοφοκλή (Από οδό Αγ. Νικολάου μέχρι Ε.Ο Θηβών Χαλκίδος):
4) Στην οδό Δαγλαρίδου (Από Αυλίδος μέχρι γηροκομείο) εκσκαφή, βάση οδοστρωσίας, προεπάλειψη, ασφαλτική στρώση και στρώση κυκλοφορίας .
   5) Στην Γληνού από Δαγλαρίδου μέχρι λόφο Ισμηνίου :
6) Oδός Θεραπνών στο Τάχι  στό ύψος της Παλαμά μέχρι την Π.Ε.Ο Θηβών Ελευσίνος και 50μ.μ από συνάντησή της με δευτερεύουσα οδό.
Η δαπάνη του έργου φθάνει τα 857.100 € και θα καλυφθεί από πιστώσεις ΣΑΤΑ.

Κατασκευή πέτρινου τοιχείου και φωτισμός
στον Λόφο του Αμφείου
«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΘΗΒΑΣ 2009»

Το έργο αφορά στην βελτίωση-ανακατασκευή οδών στο κέντρο της πόλης, στις συνοικίες Πυρί, Σφαγεία, Συν/σμός, Τάχι, σε οδό εκτός σχεδίου στην περιοχή Δεξαμενή στα Βλάχικα Θηβών και νησίδα στο άλσος Μοσχοποδίου.
Συγκεκριμένα ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε οδού, προβλέπονται:
Α) Στις οδούς Μπουρτζή (Ρούπελ) και Κουκούλεζα στα Σφαγεία Θηβών, Πλάτωνος στο Συν/σμό Θηβών, Μύρωνος στο Πυρί Θηβών και σε οδό εκτός σχεδίου στην περιοχή Δεξαμενή στα Βλάχικα Θηβών,
Β) στις οδούς Γιάννου Δούρου, Κ. Βενιζέλου, Φερενίκου, Κ. Σκούμα, Δημοκλείδου, Τσαρουχά, Π. Γιαννακλαρά, που βρίσκονται στη συνοικία Πυρί Θηβών, στην προέκταση οδού Δημητρίου & Β. Δούφνα, που βρίσκεται στη συνοικία Σφαγεία Θηβών, Κιθαιρώνος (από Σακελαροπούλου έως Οιδίποδος), που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης
Γ)στην οδό Παναγούλη (από Σοφοκλή έως Πουλιοπούλου), που βρίσκεται στη συνοικία Σφαγεία Θηβών χωματουργικές εργασίες, κρασπεδόρειθρα - πλακοστρώσεις επί των πεζοδρομίων, ασφαλτόστρωση και φωτισμός,
Δ) στην οδό Οσίου Γερμανού
Ε)στην οδό Κιθαιρώνος (από Πλαταιών έως Σπηλιώτη)
ΣΤ) σε δρόμο Νότια Δημ. Σχολείου
Ζ) σε νησίδα στο άλσος Μοσχοποδίου,
Η δαπάνη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 326.336,82.

Κατασκευή πεζοδρομίων στο Πυρί

Πεζοδρόμιο στην οδό Ποτνίων στο Τάχι

Ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια και φωτισμός οδών

2.ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ ΠΕΖΩΝ

 Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, προμηθεύτηκε ένα σύγχρονο και χρήσιμο εργαλείο.
Πρόκειται για ένα υδραυλικό μηχάνημα το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες μας για την διαγράμμιση οδών και κόμβων η οποία θα περιλαμβάνει την ανανέωση παλαιών Διαγραμμίσεων ή την Διαγράμμιση οδών που έχουν πρόσφατα ασφαλτοστρωθεί καθώς και τη διαγράμμιση κόμβων στο κέντρο της πόλης και σε σημεία υψηλού κινδύνου (π.χ. διαβάσεις κοντά σε σχολεία).


3. ΝΕΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ.

Η συχνή και βαριά κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων οδήγησε την Δημοτική Αρχή στην κατασκευή κυκλικού κόμβου στους Αγίους Θεοδώρους.
Ο νέος κόμβος, στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, έλυσε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής κάνοντας άνετη και ασφαλή την οδήγηση των οδηγών, δίνοντας παράλληλα μεγαλύτερη ασφάλεια και στους πεζούς.
Παράλληλα τοποθετήσαμε πράσινο, σύγχρονες πινακίδες-σήμανση και φωτισμό.


4. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ (έναντι παλαιάς ΔΕΗ)

Η Δημοτική Αρχή αποφεύγοντας τα έργα βιτρίνας προχώρησε άμεσα στην ανακατασκευή της πλατείας του Συνοικισμού.
Εκεί που πρώτα υπήρχε μια "παιδική χαρά" σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει εντελώς. Χώροι περιπάτου, αρκετό πράσινο, καλύτερος φωτισμός, πέργκολα για ξεκούραση και αρκετά παγκάκια.

Ένα όμορφο σημείο στην διάθεση των πολιτών!
Η πλατεία από άλλη άποψη

5. ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Κατεδάφιση επικίνδυνης οικίας στο Πυρί
Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και της ασφάλειας των πολιτών ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε στην κατεδάφιση ερειπωμένων και επικίνδυνων κατοικιών και παραπηγμάτων, μετά από την σχετική γνωμοδότηση και απόφαση της Επιτροπής Ετοιμόρροπων Κτισμάτων του Δήμου. Συγκεκριμένα κατεδαφίστηκαν τρεις παλιές κατοικίες και τρία παραπήγματα στο Πυρί, μια κατοικία παραπλεύρως του ΚΑΠΗ και επίσης μια κατοικία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αμπελοχωρίου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων Νίκος Σβίγγος σημείωσε ότι «τα συγκεκριμένα κτίσματα αποτελούσαν εστίες μόλυνσης για τους περίοικους ενώ εγκυμονούσαν και κινδύνους για τους διερχόμενους».


ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Παρά τις όποιες δυσκολίες κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού, η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον τομέα της καθαριότητας.
Παρ' όλα αυτά προμηθευτήκαμε και παραδώσαμε στην υπηρεσία καθαριότητας 30 ολοκαίνουργια καροτσάκια για τις ανάγκες της, στην πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Επιπλέον προμηθευτήκαμε και ειδικά απορριμματοφόρα - πρέσες (περισσότερα στο Αναδιοργάνωση υπηρεσιών), ενώ στους περισσότερους κάδους τοποθετήσαμε 1500 περίπου ειδικές πλαστικοποιημένες αφίσες με τον κανονισμό καθαριότητας προς ενημέρωση των πολιτών.




Παράλληλα ο Δήμος μας προμηθεύτηκε τρια σάρωθρα πεζού χειριστή (μηχανοκίνητες σκούπες), προκειμένου το έργο των οδοκαθαριστών να είναι πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό.


Καθαρισμός-αποψίλωση περιαστικών δασών