Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες - Αναδιοργανώσαμε τις υπηρεσίες προς όφελος του Πολίτη!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣ

Ένας σύγχρονος Δήμος δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την ηλεκτρονική τεχνολογία www.thiva.gr και τις δυνατότητες που δίνει στις υπηρεσίες και τον πολίτη!
Δημιουργήσαμε και λειτουργεί με επιτυχία η διαδικτυακή πύλη όπου οι επισκέπτες της μπορούν να ενημερώνονται για όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο και να διεκπαιρεώνουν διάφορες υποθέσεις καταργώντας την γραφειοκρατία, τις ουρές και την ταλαιπωρία.

Παράλληλα για τους χρήστες του διαδικτύου τοποθετήσαμε 11 σημεία ασύρματου δικτύου χωρίς καμία χρέωση γι΄ αυτούς.
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του ευρυζωνικού δικτύου, όπως και το έργο «Κοινωνία της Πληροφορίας», ιδιαίτερα σημαντικό για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες.

Παράλληλα δημιουργήσαμε και λειτουργούν οι ιστοσελίδες της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης καθώς και του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού.











Σε σχέση με την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου

-Δημιουργήσαμε από την αρχή, νέες Υπηρεσίες και Τμήματα του Δήμου Θηβαίων, απόλυτα αναγκαίες για τη λειτουργία του Δήμου.
Για πρώτη φορά, ο Δήμος απέκτησε Νομική Υπηρεσία, απόλυτα αναγκαία για τον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων του Δήμου, την υπεράσπιση και την παρακολούθηση των δικαστικών του διαφορών. Μέχρι πριν 2 χρόνια, ο Δήμος Θηβαίων, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
-Αναδιοργανώσαμε σύμφωνα με το νόμο, τη Δημοτική Αστυνομία. Αργά αλλά σταθερά, εντάσσεται στο ρυθμό ζωής του Δήμου μας. Με μικρό για την ώρα αριθμό δημοτικών αστυνόμων, που σύντομα θα μεγαλώσει, παρεμβαίνει όσο και όπου μπορεί. Στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτων της, συνεισφέροντας στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Επιπλέον, ο νόμος 3483/2006, προέβλεπε την υποχρέωση των Δήμων της χώρας να συντάξουν επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης για το σύνολο των αρμοδιοτήτων των Δήμων, των Νομικών τους Προσώπων, και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Επρόκειτο για ένα νέο εγχείρημα, άγνωστο μέχρι πριν δύο χρόνια, για το οποίο κάνείς δεν είχε σχετική εμπειρία.

Το βάρος αυτό έπεσε στις πλάτες του Γραφείου Προγραμματισμού. Συντάχθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσης του Δήμου Θηβαίων, που καλύπτει την περίοδο 2008-2010, και αφορά το σύνολο των έργων, των δράσεων, των μελετών των πηγών χρηματοδότησης, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης κάθε δράσης, κάθε τομέα του Δήμου Θηβαίων. Η δουλειά που έγινε από τις Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων, ήταν τόσο σημαντική, τόσο λεπτομερής και ουσιαστική, που αυτό το πρόγραμμα δράσης, το πρόγραμμα του Δήμου μας, αποτέλεσε το πρότυπο για τη σύνταξη αντίστοιχων επιχειρησιακών προγραμμάτων πολλών Δήμων πανελλαδικά.

Με την υλοποίηση των παραπάνω, ο Δήμος Θηβαίων επεδίωξε να πιστοποιηθεί ως προς την υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ, του 4ου κοινοτικού πλαισίου στήριξης, όπως προανέφερα. Και απέκτησε την απαιτούμενη επάρκεια. Είναι ένας από τους μόλις 200 Δήμους πανελλαδικά, που έχει πλήρη επάρκεια για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Ο Δήμος Θηβαίων έχει πλέον τις υποδομές, να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση του νέου Κανονισμού Υπηρεσίας, στη συγχώνευση των Υπηρεσιών και των Επιχειρήσεων των γειτονικών Δήμων που θα συνενωθούν μαζί μας σε λίγους μήνες, αποτελώντας το νέο, διευρυμένο Δήμο Θηβαίων.

Για εμάς, κρίσιμο ζήτημα είναι η δυνατότητα του Δήμου μας, να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου θεσμού, και στις απαιτήσεις των δημοτών του. Αυτό μας απασχόλησε, αυτό μας απασχολεί, για αυτό εργαζόμαστε. Όλα τα υπόλοιπα, είναι ζήτημα εντυπώσεων, όχι ουσίας.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Ανανεώσαμε τον στόλο του Δήμου Θηβαίων

Από το 2007 η Δημοτική αρχή, θέλοντας να καλύψει τα όποια κενά και ασφαλώς να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων του Δήμου, προχώρησε στην προμήθεια ειδικών και μη οχημάτων, τα οποία δόθηκαν στις υπηρεσίες ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Έτσι εξασφαλίσαμε:
• Δύο απορριμματοφόρα με υπερκατασκευή τύπου πρέσας για τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων,
• Ένα φορτηγό αυτοκίνητο 8 τόνων με υπερκατασκευή
• Ένα φορτηγό διαξονικό με πρέσα και γερανό
• Ένα φορτηγό ανατρεπόμενο 19 τόνων με ανατρεπόμενη υπερκατασκευή 10 τν, με γερανό και αρπάγη (για αποκομιδή απορριμμάτων)
• Έναν συμπιεστής απορριμμάτων TANA GX-260 και
• Έναν ελαστιχοφόρο φορτωτή

Παράλληλα προμηθευτήκαμε:
• 3 Φορτηγά αυτοκίνητά για τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες
• 2 Σκούτερ για την Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας
• Πυροσβεστικό όχημα
4x4 Πυροσβεστικό όχημα
Νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο