Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δράσεις...Πολιτισμού

Κρατάμε αναμένη τη φλόγα του Πολιτισμού!

Η πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης καθώς και η ανάδειξη κάθε αξιόλογης προσπάθειας που παράγει πολιτισμό, αποτελεί μια απο τις βασικές προτεραιότητες του Δήμου. Με σημαντική ενίσχυση του τομέα της υλικής υποδομής αλλά κυρίως με τη στελέχωση όλων των τμημάτων με άξιους ανθρώπους, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να αξιοποιήσει δημιουργικά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Το Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" και ο Δημοτικός Ξενώνας
Έργο της περιόδου 1990-1994

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

H Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ο Δήμος Θηβαίων και Λεβαδέων, καθώς επίσης η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και η Βοιωτική Ανώνυμη Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας (ΒΑΕΠΑΕ), προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Στρατηγικής Συνεργασίας με αντικείμενο την από κοινού ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού δυναμικού της περιοχής της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, έχει ήδη ξεκινήσει το έργο «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα και δικτυακή πύλη πολιτισμού και τουρισμού Βοιωτίας». Tο έργο, με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση και πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.
Το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύει σημαντικά μνημεία της Βοιωτίας και δημιουργεί ένα νέο τρόπο δικτυακής πρόσβασης στον πολιτιστικό πλούτο και το τουριστικό δυναμικό της.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ., η οποία είναι ένας από τους φορείς λειτουργίας του έργου πρόκειται να αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος εικονικής πραγματικότητας το οποίο θα εγκατασταθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο, καθώς επίσης την παροχή πρόσβασης στους επισκέπτες. Επιπλέον θα αναλάβει να καταχωρεί κάθε τουριστική πληροφορία επικαιρότητας στη δικτυακή πύλη Πολιτισμού Βοιωτίας που θα αφορά στο Δήμο Θηβαίων, ενώ ευθύνη της θα αποτελεί επίσης η προβολή του έργου στο ευρύ κοινό, μέσα από τις δράσεις που προβλέπονται σε αυτό αλλά και από τις γενικότερες δράσεις και ενέργειες προβολής της Επιχείρησης.


Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Πνευματικό Κέντρο μέχρι σήμερα παρουσίασε εκδηλώσεις που είχαν να κάνουν εκτός από το θέατρο και την μουσική με θέματα όπως το περιβάλλον την Αρχαιολογία και τα εικαστικά.
Συνδιοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς της πόλης, το ΔΑΟΘ και τη ΔΗΚΕΘ.
Κάθε χρόνο, διοργανώνει
1 . Την ετήσια Χορωδιακή Συνάντηση με μουσικά σύνολα από πόλεις της Ελλάδας.
2 . Τον ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ

Με τον Πρόεδρο του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου Γάμου

3 . Τα ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ με θεατρικές παραστάσεις - συναυλίες - δημοτικούς παραδοσιακούς χορούς από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Θήβας και του εξωτερικού.
4 . Συμμετέχει στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Σχολείων Νηπιαγωγείου και Γενικού Σχολείου των παιδιών με ειδικές ανάγκες προσφέροντας τα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια τους
5. Συνέχισε να διαθέτει το βιβλίο που έχει εκδώσει «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ».

Α. ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ
Η Χαρούλα Αλεξίου στο θέατρο Μοσχοποδίου
 
"Ονείρου Ελλάς" με τον Κ. Φέρρη στην κεντρική πλατεία


Συναυλία Η. Ανδριόπουλου - Μ. Μητσιά - Θ.Μπάκα

Ο Νίκος Σβίγγος βραβεύει τους 2 μεγάλους καλλιτέχνες

Ιππείς με τον Π. Χαϊκάλη στο Μοσχοπόδι

"Λυσιστράτη" Πινδάρεια 2009

Κουρέας της Σεββίλης με τον Γ. Παρτσαλάκη "Πινδάρεια 2009"

Ο Μπάμπης Τσέρτος στην κεν. πλατεία "Πινδάρεια 2009
Στοχεύοντας στην εκπαίδευση, την επιμόρφωση, στην καλλιέργεια και στην ψυχαγωγία των δημοτών μας στηρίζουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες των τοπικών συλλόγων, των φορέων και των σχολείων, ενώ παράλλληλα υλοποιούμε και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, που έχουν καθιερωθεί ως θεσμοί του Δήμου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Δημοτική Αρχή διεύρυνε τις ετήσιες εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Για πρώτη φορά διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Δεκάδες παιδικά χαμόγελα «φώτισαν» την κεντρική πλατεία της πόλης μας στέλνοντας μηνύματα ειρήνης, αισιοδοξίας και χαράς.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων που έψαλλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους, κάλαντα και τραγούδια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων έκανε την έναρξη της εκδήλωσης
Πυροτεχνήματα στην πλατεία
Τεράστια η συμμετοχή των παιδιών!

Η χορωδία του Πνευματικού μας Κέντρου

Αποκριάτικη εκδήλωση με την Τασία Βέρα