Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αθλητικές διοργανώσεις - εκδηλώσεις. Πάντα κοντά στην νεολαία!


Α. Αθλητικά γεγονότα

Ο Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Θήβας βρίσκει το βηματισμό του. Διοργανώθηκαν φέτος τα «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ» για τρίτη χρονιά.
Μέσω του ΔΑΟΘ, η Θήβα είναι πλέον η μόνιμη έδρα διοργάνωσης των τελικών αγώνων του Ελληνικού GRAND PRIX στίβου, σε ετήσια βάση.
Μεγάλος αριθμός προγραμμάτων άθλησης για την τρίτη ηλικία και την παιδική ηλικία διοργανώνονται στην πόλη μας, και ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται συνεχώς, όσο ο ΔΑΟΘ στελεχώνεται και αποκτά την απαιτούμενη εμπειρία.
Και φυσικά, μια σειρά αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τους αθλητικούς φορείς της πόλης μας, τελεί υπό την αιγίδα του ΔΑΟΘ.

Σχολικοί Αγώνες Στίβου

Μπάσκετ 3 με 3. Το ετήσιο αθλητικό γεγονός για τα παιδιά και τους νέους μας!
Ποδηλατικός Γύρος 2009
Γύρος Καδμείας 2010
Απονομές στον Ποδηλατικό Γύρο 2010

Ποδηλατικός γύρος Θήβας 2010


Τουρνουά Παλαιμάχων 2010

Πρόγραμμα κολύμβησης
Λαϊκός Ημιμαραθώνιος "Δρόμος Επαμεινώνδα 2010"
Δρόμος Επαμεινώνδα 2010
Δρόμος Επαμεινώνδα 2010
Δρόμος του Επαμεινώνα. Οι βραβεύσεις

Το Ιστορικό Ράλλι Ακρόπολις στην πόλη μας!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στο Μοσχοπόδι

Αγώνες τοξοβολίας στο Δημοτικό Στάδιο

Rally αντίκα στους Αγίους Θεοδώρους 

Η νεολαία μας κοντά στην άθληση!
Β. Το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Δήμου μας



Κάθε χρόνο ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό και τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν τους τελικούς αγώνες grand prix στίβου στην μνήμη του αδικοχαμένου γυμναστή-προπονήτή "Χρήστου Βουδούρη".
Η Θήβα φιλοξενεί μεγάλα ονόματα του κλασσικού αθλητισμού και μυεί τους νέους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων βραβεύει αθλήτριες
Στηρίζουμε στην πράξη τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό!
  
Γ. ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Στα πλαίσια υλοποίησης των Κοινωνικών – Πολιτιστικών και Παιδαγωγικών σκοπών, ο Δήμος Θηβαίων και η ΔΗ.Κ.Ε.Θ, λειτούργησαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι.
Στόχος, η εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, τα οποία έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Η Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται από εκπαιδευτές, οι οποίοι οργανώνουν το πρόγραμμα άσκησης των εκπαιδευόμενων μαθητών, στη διάρκεια του οποίου με απλουστευμένο τρόπο τους επιδεικνύουν τα βασικά στοιχεία της οδού, τους βασικούς κανόνες που θέτει ο Κ.Ο.Κ., καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει ο καθένας να λειτουργεί ως χρήστης της οδού σεβόμενος τους λοιπούς χρήστες και το περιβάλλον.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νεοχωράκι

Δ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ένα απο τα αντικείμενα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι και η λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Θήβας που λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της, παρέχοντας υπηρεσίες σε περίπου 270 παιδιά.
Διδάσκονται πιάνο, κιθάρα, θεωρητικά, κρουστά, κλαρίνο, βιολί, μπουζούκι, αρμόνιο, ανώτερα θεωρητικά, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί και τμήμα μπαλέτου και μοντέρνου χορού. Πρόσφατα προστέθηκε τμήμα Φωνητικής και Μουσικής Προπαιδείας.
Απο το Δημοτικό Ωδείο διοργανώνονται σειρά εκδηλώσεων και συναυλιών στις οποίες συμμετέχουν σπουδαστές, το επίλεκτο δυναμικό του Ωδείου και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Ωδείο είναι αναγνωρισμένο Μουσικό Ίδρυμα από το Υπουργείο Πολιτισμού και πέρα από τη μουσική κατάρτιση για την ερασιτεχνική ενασχόληση με τη μουσική, απονέμει στους μαθητές του και με τις καθοριζόμενες προϋποθέσεις Πτυχία και Διπλώματα τα οποία αποτελούν εφόδιο για την επαγγελματική τους απασχόληση, ως μουσικοί επαγγελματίες, ως καθηγητές σε Ωδεία, Δημοτικά Σχολεία γενικά και Μουσικά Γυμνάσια.

Ε. Στηρίζουμε τον Σωματειακό Αθλητισμό και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους

Η Δημοτική αρχή πιστεύει στις δυνατότητες των αθλητικών συλλόγων μας και των παιδιών μας.
Προσπαθήσαμε και εξασφαλίσαμε στέγη σε αρκετούς απο αυτούς σε κτίρια που ανήκουν στην περιουσία του Δήμου μας. Επίσης τους ενισχύσαμε και οικονομικά.
Στις 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Νίκος Σβίγγος εγκαινίασε μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαιμάχων και Φίλων Ιωνικού Αστέρα τα γραφεία του συλλόγου στον Συνοικισμό σε κτίριο του Δήμου.

Εγκαίνια Συλλόγου Παλαιμάχων Ιωνικού Αστέρα
Βράβευση απο τον Σύλλογο Παλαιμάχων
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στέγη βρήκαν σε κτίρια του Δήμου, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, ο Σκακιστικός Όμιλος, η Ένωση Ποντίων Θήβας, Σύνδεσμος Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας και Εφέδρων Αξιωματικών, ο σύλλογος Γυναικών Θήβας "Ισμήνη", ο Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ιωνικού Αστέρα, ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θήβας, η Δημοτική Χορωδία κ.α.
Στόχος μας είναι να στεγάσουμε και άλλους συλλόγους σε χώρους Δημοτικούς.

Στον Σύλλογο Παλαιμάχων Ιωνικού Αστέρα Θήβας

Το κτίριο που παραχωρήθηκε στον Σύλλογο

Το κτίριο που παραχωρήσαμε στην Ένωση Μικρασιατών

Σε εκδήλωση του Σκακιστικού Ομίλου Θήβας
Σε εκδήλωση του Άρη Θήβας